Musikvideo Bedømmelser
Film/Anmeldelser
Kreativ

Gi' siden et par sekunder til at gennemlæse


Sider

torsdag den 10. september 2015

Hvidvaskning af karakterer

Hollywood er så glade for hvide skuespillere, at de ansætter dem i roller som er native-amerikanske, asiatiske, latinamerikanske osv. I gamle dage malede vi hvide danskere sorte i hoved, når de skulle spille ”negermænd”, men det er på nogle punkter ikke langt fra nutiden.
Det er ret aktuelt, hvis vi ser på en kommende film som ‘PAN’. Dette kan virkelig bringe sindene i kog, især fordi det er så repræsentativt for hvordan film gennemsnitligt tager sig ud. Nemlig, at man vælger at caste en hel hvid 30 årig(!) kvinde, til at spille lille indianske Tiger Lily.


Eller hvad med en film som ‘Exodus’ som handler om egyptere og egyptiske guder, som så vælger at ansatte lutter hvide skuespillere (hvordan kan det være at halv indiske, halvt britiske Ben Kingsley altid bliver tilkaldt når der skal castes en hvilken som helst ikke-hvid rolle?). Hvad med Johnny Depp i ’The Lone Ranger’? Eller Jake Gyllenhaal i ’Prince of Persia’? Tænk en gang, at jeg bliver nødt til at fremhæve en skør komediefilm med Ben Stiller som ‘Nat på museet’, som et positivt eksempel på, når det en sjælden gang lykkes dem at ansætte skuespillere med den rigtige etniske baggrund (Rami Malek som farao).
Det er en sørgelig realitet, at Hollywood hvidvasker deres karakterer. Man tror det er løgn, og undrer sig over hvorfor det dog kan fortsætte – så stor en mangel kan der da ikke være på gode native-amerikanske skuespillere?


Ingen kommentarer: